Agenda 2022

Intocht sinterklaas

Datum: 12 november 2022
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Turfkade

Het aftellen is weer begonnen voor alle kinderen in Franeker. Vanaf ongeveer 14:00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten in Franeker aan op de oude & vertrouwde plek aan de Turfkade. Ze worden daar ontvangen door een speciale gast! Na aankomst start de route door de binnenstad om uiteindelijk te eindigen bij het Stadhuis in Franeker. Vanaf dan natuurlijk het huis van Sinterklaas.

De Pietenband “Wild Geraas” zorgt weer voor een ouderwets en gezellig Sinterklaasfeest!

Op bezoek bij Sinterklaas

Datum: 19 november 2022 
Tijd: 13:00 – 16:00 uur
Locatie: Sinterklaashuis

Vandaag mag je een kijkje nemen in het huis van de Sint. Tijdens de Sinterklaasperiode wordt het Stadhuis van Franeker omgetoverd tot echt Sinterklaashuis. Je kan met hem op de foto in zijn werkkamer, de Pieten lezen een verhaaltje aan je voor, je kan kleuren met de kleurpieten en een zakje versieren en vullen met lekkers en een leuk cadeautje. Ook kan je in het treintje een rondje door het centrum van Franeker rijden en meedoen aan de speurtocht! Natuurlijk staat er een lekker glaasje ranja voor jullie klaar in het huis van de Sint.

Feest op de Breedeplaats

Datum: 26 november 2022
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Breedeplaats

Op deze zaterdag maken we er een groot feest van op de Breedeplaats. Vanaf 12:00 uur kan je in de draaimolen met de Pieten, zwemmen in een ballenbad, komt er een heuse funcar, een ballonnenclown, er is een DJ en de Pieten hebben natuurlijk wat lekkers voor iedereen gemaakt. Daarnaast kan je mee in het treintje door Franeker en kan je meedoen met de speurtocht. Hier willen de Pieten jullie natuurlijk graag bij helpen! 

Zien we jullie allemaal weer zaterdag 26 november? Oh en trouwens, misschien komt Sinterklaas deze dag ook nog wel even meefeesten op de Breedeplaats!

Speurtocht door de stad

Datum: vanaf 12 november 2022
Locatie: Centrum van Franeker

De Pieten hebben stiekem een aantal voorwerpen van Sinterklaas verstopt in de etalages van winkels in de binnenstad. Sinterklaas snapt er helemaal niks van waar zijn staf nu is en kan ook zijn hobbelpaard niet meer vinden. Kunnen jullie Sinterklaas helpen om alles weer terug te vinden? 

Tijdens de zaterdagactiviteiten kunnen jullie een kaartje halen waarop alle voorwerpen staan afgebeeld. Aan jullie de taak om alles weer terug te vinden voor Sinterklaas! Op zaterdag 26 november kan je de speurtocht samen met de Pieten doen. Wil je het liever door de week doen samen met je vriendjes, ouders of opa & oma? Dat kan natuurlijk ook. De invulkaart kan straks ook gedownload worden via de website. Succes!