Agenda 2023

Intocht sinterklaas

Datum: 18 november 2023
Tijd: 13:30 uur
Locatie: Turfkade

Het aftellen is weer begonnen voor alle kinderen in Franeker. Vanaf ongeveer 13:30 uur komen de eerste Pieten aan in Franeker op de oude & vertrouwde plek aan de Turfkade. Ze worden daar ontvangen door een speciale gast! Na aankomst van Sinterklaas start de route door de binnenstad om uiteindelijk te eindigen bij het Stadhuis in Franeker. Vanaf dan natuurlijk het huis van Sinterklaas.

De Pietenband “Wild Geraas” zorgt weer voor een ouderwets en gezellig Sinterklaasfeest!

Feest Op de Breedeplaats!

Datum: 25 november 2023 
Tijd: 13:00 – 16:00 uur
Locatie: Breedeplaats

Vandaag viert Sinterklaas samen met zijn Pieten een groot feest op de Breedeplaats. Maar waarom geven ze toch dit feest? Dat blijft voor nu nog even een verrassing. We kunnen jullie wel alvast vertellen dat er muziek is om lekker ze dansen en zingen en de bakpiet zorgt dat er wat lekkers te snoepen is. Ondertussen kunnen jullie nadenken over waarom het feestje wordt georganiseerd.

Is er iemand jarig? Of zijn er Pieten die hun Pietendiploma hebben gehaald? Of is misschien een van de Pieten verliefd?

Feest in de koornbeurs

Datum: 2 december 2023
Tijd: 11:00 & 13:30 uur
Locatie: Koornbeurs

Dit jaar organiseren we twee grote Sinterklaasshows in de Koornbeurs. Sinterklaas vindt het namelijk erg leuk dat er nog zo’n mooi theater is in Franeker. We zijn al druk aan het repeteren om er een mooie show van te maken. En wie weet, misschien krijgt Sinterklaas wel de hoofdrol! Naast de Sinterklaasshow in de Koornbeurs is er ook nog een Vossenjacht door het centrum van Franeker en kun je je eigen pepernoten bakken bij bakkerij Siesling!

Aanmelden voor de grote Sinterklaasshow kan binnenkort via de website van de Koornbeurs. Houdt hiervoor onze website of social media in de gaten. Binnenkort meer!

Voorlezen in de bieb

Datum: 22 november 2023
Tijd: 14:00, 14:30, 15:00 & 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Franeker

Op deze woensdagmiddag is Sinterklaas aanwezig in de bieb om jullie een verhaaltje voor te lezen. Sinterklaas en de Pieten zijn veel te vinden in de bibliotheek als ze in Franeker zijn. Ze vinden het namelijk allemaal heel erg leuk om lekker en boekje te lezen. Ook in Spanje en op de boot lezen de Pieten het een na het andere boek uit. Ze lezen een verhaaltje voor het slapen gaan of als ze even pauze hebben. Ook leest Sinterklaas nog vaak een verhaaltje voor aan de Pieten. 

Sinterklaas vind het leuk om nu jullie een mooi verhaaltje voor te lezen. Hopelijk zien we jullie allemaal in de bibliotheek!