Over SSIF

De Intocht van Sinterklaas in Franeker is niet meer weg te denken in het jaarprogramma van Franeker. De aankomst, de tocht door de stad, de zaterdagactiviteiten en het sinterklaashuis wordt door veel Franeker (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd. Toch is het niet vanzelfsprekend dat de intocht er ieder jaar weer is. Al vroeg in het jaar wordt er hard gewerkt om het ieder jaar weer tot in de puntjes te organiseren.

De Intocht van Sinterklaas in Franeker wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting. De Stichting Sinterklaas Intocht Franeker (SSIF) is verantwoordelijk voor de intocht in de stad. De stichting is ontstaan vanuit een groep vrijwilligers die al jaren betrokken zijn bij het sinterklaasfeest. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht en de activiteiten heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunningen tot dranghekken, van pepernoten tot inrichten van het Sinterklaashuis. U kunt het zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht!

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom ook graag bereid om dit te vrijwillig te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt. De professionalisering van de intocht en de activiteiten, zowel in uiterlijk als achter de schermen brengt ook een kostenplaatje met zich mee. Het is goed om te benoemen  dat zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren de intocht Sinterklaas en de overige activiteiten rond het sinterklaasfeest niet mogelijk is. Het bestuur van de Sinterklaas intocht Franeker wil zijn dank uit spreken aan alle vrijwilligers, sponsoren, ondernemers en de Ster van Franeker voor hun inzet en bijdrage welke de intocht Sinterklaas en alle activiteiten mogelijk maakt.

Op deze manier hopen wij nog vele jaren het Sinterklaasfeest in Franeker te organiseren. 

 

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker,

 

Teo Smit,
voorzitter.