‘Een prachtige traditie…’

 Theo Smit is in het dagelijks leven locatieleider van het bedrijf Sijperda Verhuur. Een drukke baan, omdat het materiaal voor de oplevende bouw bijna niet aan te slepen is. “Dat is een goede zaak natuurlijk, maar inderdaad een drukke regelbaan”.

Het feit dat Theo Smit al jarenlang als vrijwilliger actief is voor het Sinterklaasfeest van Franeker is niet zo vreemd. Zijn ouders Peter en Marjan Smit waren altijd nauw betrokken met het evenement. Reden dat Theo Smit in zijn jeugd de rol van Piet speelde. En nu, jaren later, is hij voorzitter van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker. Hiermee neemt hij het stokje over van Bert Bloemsma.

Dit jaar heb ik de voorzittershamer over mogen nemen van Bert Bloemsma. Onder zijn leiding heeft het bestuur de stichting op de kaart gezet. Er is een hoop werk verzet om de organisatie van de Intocht op dit niveau te krijgen, waar ik als kersverse voorzitter graag mee door ga. Gelukkig zult u daar niets van merken wanneer u zwaait naar Sinterklaas, en hij hopelijk terugdraait naar u. Maar achter die stoet zit het harde denk- en uitvoeringswerk van talloze vrijwilligers. Los van het feit dat enkele bedrijven worden ingehuurd, zet iedereen zich geheel vrijwillig in voor dit evenement. Elk jaar jaar zijn dat meer dan 75 vrijwilligers. Dat is toch ongelofelijk, iets waar ik, maar ik weet zeker ook de hele stad trots op mag zijn.

Ik hoop dat u allen een geweldige sinterklaastijd zult beleven. Een tijd om samen met familie en vrienden te vieren. Een traditie om te koesteren juist ook in een tijd waarin het kinderfeest tussen volwassenen word bediscussieerd.

Ik wens u een geweldige sinterklaastijd!

Theo Smit