Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Intocht Sinterklaas

13 november, 2021/14:00 - 16:00

Alles is anders dit jaar…

Zit mijn mijter recht…..

De spanning is om te snijden want wij hebben vernomen dat Sinterklaas toch onderweg is naar Nederland! De Wegwijspiet heeft ons laten weten dat de Pakjesboot onderweg is en ergens in Nederland zal de Pakjesboot dan aanmeren. Dit jaar wel met veel minder Pieten anders pasten ze niet op de boot. De Wegwijspiet deed een beetje stiekem, hij fluisterde aan de telefoon dat Sinterklaas een plan heeft bedacht…..! Natuurlijk wouden we weten wat dat plannetje was, maar helaas, de Wegwijspiet liet niks los. Wel vertelde hij ons dat de pakjesboot zwaar beladen is met cadeautjes. De Wegwijspiet heeft ons in ieder geval laten weten dat Sinterklaas op 13 november ook Franeker zal bezoeken, alleen zonder Pakjesboot! Natuurlijk stelden we de vraag “hoe zit het dan met alle cadeautjes? En hoe komen jullie dan in Franeker aan?”. De Wegwijspiet liet hierover niks los, maar als jullie op 13 november in de stad zijn dan horen jullie ons vanzelf aankomen!

Piet had nog wel een hele belangrijke boodschap voor de kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s  in Franeker. De Pakjesboot komt dus niet aan in Franeker. Het heeft geen zin om langs de Turfkade te staan om de sint langs het water op te wachten! Wellicht komt de Sint wel met de trein of per bus… Vanaf ongeveer 14:00 uur zullen Sinterklaas en zijn Pieten ergens in Franeker aankomen en hun route door de binnenstad beginnen. Om uiteindelijk te eindigen bij het Stadhuis in Franeker.

Wij vragen aan iedereen om zich zoveel mogelijk door de binnenstad te verspreiden en de 1,5 meter maatregel te hanteren! Op deze manier kunnen wij een intocht organiseren.

De Pietenband “Wild Geraas” en DJ “allthafokk” zullen voor een ouderwets Sinterklaasfeest zorgen!

Route 13 november:

Binnenkomst in Franeker zal verlopen via de Stationsweg, Oud Kaatsveld, Dijkstraat (brug), Turfkade, Leeuwarderend, Godsacker (links), Dijkstraat, Breedeplaats,  Voorstraat, Vijverstraat (kaatsveld), Voorstraat, Raadhuisplein.

 

Gegevens

Datum:
13 november, 2021
Tijd:
14:00 - 16:00